Stresshantering i Ronneby

Stresshantering i Ronneby

Hej och välkommen till min blogg!

Har du eller någon du känner provat stresshantering någon gång? Jag går på en kurs i Ronneby nu där man får lära sig redskap om hur man bättre kan hantera stress, både när man är mitt i det men även hur man kan förebygga. För mig som stressar och oroar mig alldeles för mycket så är det väldigt värdefullt. Det var en vän till mig som hade gått en liknande kurs över en helg och hon pratade så varmt om det att jag sökte upp en kurs jag kunde gå.

Jag har länge känt att jag behöver göra någon form av förändring eftersom jag vet hur mycket skada långsiktig stress kan göra. Jag vill ju hålla mig frisk, men jag känner det sista hur jag liksom gått på reservtanken alldeles för länge. Det gör att jag är trött mesta delen av tiden och då blir jag ännu mer stressad över allt jag inte orkar men borde göra.

På den här kursen har jag träffat flera härliga människor och för flera av de hade det hunnit gå så långt att de blivit sjukskrivna. Jag vill inte hamna där, men jag har insett på kursen hur nära jag var att göra det. Ibland ser vi inte själva förens vi får lite perspektiv eller hjälp att se på sin situation. Du behöver heller inte hinna börja må dåligt eller vara sjuk för att gå en kurs i stresshantering, det är jättebra att göra det i förebyggande syfte också!

Så om du känner att det här kan vara något för dig så leta upp en kurs nära dig eller på distans, det finns ju på många fler orter än just i Ronneby. Jag kan jag verkligen rekommendera att göra det, eller egentligen skulle jag säga att detta är något som alla borde gå och att det borde vara en del av läroplanerna i skolorna! Nu ska jag återgå till jobbet, men det är viktigt att ta en paus ibland. Var rädd om dig och ha en fin dag!


Kommentarer är stängda.